2010. február 6., szombat

Zazáleának...

Teszek ide egy képet, ezen nagyon jól látszik, hova kell bökni a tűvel, ha azt akarjuk, hogy a pálcáink pontosan egymás fölé illeszkedjenek.Próbáld így ki, és máris szebbnek látod. Nekem mindig így válik be, nem szeretek a pálca tetejébe ölteni, az nekem sem lesz szép. Föl ne add, tényleg ilyen apróságokon múlik a sikerélmény, és azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak. Szerintem először gyakorolj kisebb darabokon, pl. nagyi négyzet, abba nagyon hamar bele lehet szeretni.

3 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

Én két napja kezdtem el horgolni .. :) azaz a próbálkozást vele... és bár nagoyn élvezem... de nekem is pont ez a problémám ( persze az én szintemen,, ) , hogy nem tudom, hová öltsem be az izét.. pontosan mely karikába, a szem mely részébe kell beletenni.. és az elején ez olyan nem egyértelmű.. később, mikor már nagyobb a mű, akkor jobban látszik, és érezhető... És, ha rossz helyre öltöm, akkor összekapja az egészet.. Én például próbáltam egy kört horgolni, és egy madárfészek lett helyette :)))

Zsófi írta...

A körből akkor lesz madárfészek, ha túl keveset szaporítottál.
Ha nagyi kockával próbálkoztál, akkor a láncszemeket lazábbra kellene horgolnod.
Ha mást, akkor több szemet kellene az első körben horgolni. Én addig szoktam, míg szépen ki nem fekszik a munka. (Ált. 12 v. 15 szemet)

Egyébként a problémát blokkolással meg lehet szüntetni.

muzsi írta...

tudom régi bejegyzés, de hátha olvassátok :)
én nem egészen látom, csak sejtem. az utolsó előtti hurokba van bökve?