2010. február 9., kedd

K É R D É S ! ! ! ! !

A következő lenne a kérdésem, kérésem, javaslatom:
Mivel horgolótűket, kötőtűket lehet jó helyen venni Gabellánál.
Viszont jó pamutokat, fonalakat hol lehetne vásárolni, akár Webáruházban is?
Ahol én lakom "csak" egy rövidáru bolt van, amit imádok. Imádom a hangulatát, az árukészletét, az eladóit, főleg az egyiket....no félre ne értsetek. Nagyon kedves, segítőkész, mindent megmutatok és nem vagyok még sem ideges eladó.
EGY SZÓNAK IS SZÁZ A VÉGE: SEGÍTSETEK!!!

19 megjegyzés:

Eta írta...

Pl itt.
http://www.e-kucko.hu/webshop/index.php?main_page=index
VAgy itt.
http://www.reatex.hu/store/index.php?main_page=index&cPath=3
Egy a baj, ha nem ismered a fonalat, eléggé mellényúlhatsz. Az utóbbitól már többször rendeltem, gyors, korrekt, és valamivel olcsóbb, mint a bolt.

Natti írta...

Köszönöm szépen.

Jandó írta...

Akkor te még jobb helyzetben vagy, mert nálunk igaz, hogy 2 rövidáru bolt van, de egyik rosszabb, mint a másik, barátságtalan eladókkal.:)
Ahol láttam jókat 8bár az árakat nem tudom viszonyítani) http://www.1001fonal.hu/ és gyönyörű, növénnyel festett gyapjúfonalak Tündérláttánál http://tunderlatta.hu/.

Lívi írta...

Itt is eleg sokminden van:
http://rovidaru.com/

Macus írta...

www.teszvesz.hu
www.vatera.hu
Érdemes itt is nézelődni. Sokszor nagyon jókat lehet jó áron beszerezni. Le se merem írni, most mit mennyiért szereztem be... Pl. a blogomba nem túl régen felkerült piros stóla fonala is onnan van. 30 dkg puha gyapjú 900 Ft volt.

Gabella írta...

Valóban nem árulunk MÉG fonalat, de éppen folyamatban van a dolog.

Csak azt nem döntöttük még el, hogy a kiváló minőségű dizájn fonalakat válasszuk, amik ugye jó drágák, vagy az itthon szinte bárhol kapható, nem annyira különleges, de viszonylag könnyebben megfizethető változatot...

Aki az elsőre szavaz, annak én is a http://1001fonal.hu szépségeit ajánlom, akinek viszont az ár az első, annak a http://www.reatex.hu -t.

Tündérlátta írta...

Én külföldről is vásároltam már. A getknitted.com oldalról. Vigyázat csodaszép fonalak! Nagyon gyorsan ideértek a fonalak és nem volt vészes a postaköltség.

Zsófi írta...

Gabi!
Ha lehet még egy javaslat: valahol a kettő között.

Én nem szívesen adok festett gyapjúért 15-20 ezer forintot, főleg nem úgy, hogy meg sem foghatom vásárláskor... Akkor sem, ha olyan szépek, mint az 1001 fonalnál - zsákbamacska. (És az én Janimra 1100-1200 grammnyi kell...)

Viszont akril és poliészter (kevert) fonalat bárhol tudok venni (pl. Lidl) viszonylag olcsón.

Nem tudom, hogy lehetne megcsinálni, de vannak még itthon juhok, valahová kerül az a gyapjú - ezzel kellene valakinek kereskedést létrehozni.

(A natúr gyapjút 2500-5000 forint között szoktam megvenni. Próbáltam megkeresni a címét a kereskedőnek, de sajnos nem találtam. Németh Lászlónak hívják, Esztergomban van a székhelye; de a debreceni nagyvásárban szoktam tőle vásárolni.
Ezt a gyapjút lehet utólag festeni, bár örülnék annak, ha mondjuk ezer forinttal drágábban tudnék természetes alapú-festékkel festett, finom gyapjút venni. Ha ennél többet kér egy kereskedő, akkor tudom, hogy épp szabad rablást tart dupla-, tripla áron...)

Piszke írta...

Gyapjút utoljára Rikkeréktől vásároltam, Tolna megyéből. Natúr és festett is kapható náluk. Kb. 5-6000 Ft-ra jön ki egy kg. A sálaimat abból kötöttem.
Az 1001 fonalnál valóban gyönyörűek a fonalak, de én először el sem hittem, hogy ennyiért el lehet adni fonalat. Azt hittem, hogy elírták. :) Nekem is rögtön a zuram jutott eszembe, hogy ennyiből már irhakabátot veszek neki. :)

Babi néni írta...

Gabella: Nekem csomó bajom van az újságok ajánlatait beszerezni. Pl. a Diana filéhorgolás c. újság végén mindig az van, hogy az "Anchor Artiste Mercer Crochet és AIDA horgolócérnák: COATS HUNGARY, keressék a szakboltokban".

Na, el se tudom mondani, hogy hányszor égtem be a melírozott-akármilyen cérnaigényemmel a Röltexekben, más szakboltot meg nem ismerek. :o)

Szóval, ha lehet ilyen igényekkel előállni, akkor szívesen vennék neten előre lyukasztott textildarabkákat, amit körbe lehet horgolni és sima meg melírozott horgolócérnákat - ami az újságban szerepel.

Ja, és milyen hosszúak a fémvégű tuniszi horgolótűitek?

Gabella írta...

Altair: megsúgom, egyik cég a COATS! :)

A tuniszi tűk önmagukban 15 cm hosszúak, ehhez jön a damilok hossza tetszőlegesen!
http://knitpro.eu/HW_RHWITunisianHook.aspx

Macus írta...

Zsófi!
Pécsen is van egy gyapjas bácsi, Gulyás Árpádnak hívják.

Zsófi írta...

Az az igazság, hogy az esztergomi emberke "házhoz jön". Szeretek mindent megfogdosni, meg kérdezgetni... (És úgy időzítem a vásárlásokat, hogy a vásárban megveszem előre az 1-2 éves anyagot.)
Csak ezért elutazni valahova pedig túlzottan megdrágítaná a fonalat.

Macus írta...

Én is csak valamelyik blogban láttam, illetve tavaly egy vásár után is írt valaki róla. Dicsérték.

Tündérlátta írta...

Mivel a Tündérláttán is vannak természetes alapanyagú fonalak, úgy érzem kicsit megszólítattam.
A természete alapanyagú fonalak, bizony a tévhittel szemben nem az olcsó kategória. Ha valaki patakparton él, akkor igen. DE ha valaki olyan drága víz és csatornadíjat fizet mint mi, akkor bizony nem dupla és tripla a haszon. A fonalak festéséhez ugyanis rengeteg víz szükséges. Ezen kívül az idő, amit az ember a saját munkájával-szívével beletesz. Leszedni a füveket, megfelelő motringot készíteni, letisztázni, pácot készíteni, áztatni, fonalat festeni, kismosni, stb...
Rengeteg szín elérésehez idehaza nincs termő növény. Ezekhez külföldről kell drága alapanyagot beszerezni. Ezek is tovább drágítják.
Ezeket mind-mind mögé kell látni...

Zsófi írta...

A vevők szempontja más:
Ha egy férfipulóverre 1200 gramm szükséges, akkor nem vesz meg az ember 3-4 ezer Ft/100 gramm árban gyapjút.
Mert 45 ezerért már cérnavékonyságú fonalból készült kasmír pulóvert vehetsz és az ujjadat sem kell megmozdítani érte.

Gabella írta...

Ebből is látszik, hogy mindenkinek másra van igénye, mást tud megfizetni.

Zsófi írta...

Nemcsak a tud fontos, hanem az akar is...

Egy csomószor kiszámoltam már, hogy nekem mennyiért érné meg, ha pénzért kötnék - hasznon nélkül, csak annyi bérért, amit most kapok.
Egyelőre senki nem fizetné meg (velem az élen).

Így marad hobbi. :-)

Gabella írta...

Ja, igen, persze! Az akarás is fontos tényező! :)