2010. február 3., szerda

Horgolt svájcisapka - kérdés

Gondoltam gyorsan horgolok egy ilyen sapkát. Az ábrája szerint csinálom. És aszerint 8 szaporítás van egy sorban, azaz körben. És akkor nekem így néz ki:

Én magamtól szép lapos sapkatetőt csinálnék, 6-szori szaporítással. Lehet, hogy ilyen hullámosan is kinézne valahogy a kész sapka? Vagy inkább csináljam a saját fejem után?

8 megjegyzés:

Babi néni írta...

Ez egyértelműen azért van, mert sok a szaporítás. Nem biztos, hogy a leírás rossz, inkább a fonal összetétele, rugalmassága miatt lehet.

Amit tenni tudsz, hogy a hullám aljáig visszabontod (BOCS!) és abban a körben vagy egyáltalán nem szaporítassz, vagy két körre osztod el a szükséges szaporítást vagy a sorok közé beszúrsz egy-egy szaporításmentes kört.

De egyáltalán nem biztos, hogy baj a hullámosodás, nekem úgy tűnik a linkelt oldal képéről, hogy az eredeti is hullámosodott.

Lonci (Győr) írta...

Szerintem se baj, ha hullámos! Most vagyok itt először,(bocs 3. alkalommal, de ez a hivatalos)
Régebben babáknak hajnak való "sapkát" horgoltam , de fontos az, hogy egyenletes legyen a szaporítás.

Julcsi írta...

Szerintem az a kérdés, hogy milyen formájú sapkát szeretnél. Az én sapkám, amit saját fejem után horgoltam:), ugyanígy hullámosodott, de végül kialakult a sapka forma.

Julcsi írta...

Bocsi, csak utólag néztem meg a linket, így néz ki az enyém is. Ha megkapja a végső formáját szép lesz nagyon.

bolyet írta...

Nekem is jónak tűnik a képen is egyértelműen hullámosnak látom.Talán a különbség valóban a fonal textúrájából adódhat..?!Nagyon jó fazon és a színe is jó!

Belinda írta...

Igen, valószínűleg lehúzza majd a fonal súlya, ha készen lesz, és nem lesz ilyen hullámos.

Zsupszi írta...

Nem bontottam le, így folytattam, hullámosnak hullámos maradt, de már egész sapkaformája van (pár sor kell még a végére), és egész jól néz ki, kérdés, hogy az én fejemen is jól fog-e kinézni...

Jandó írta...

Ugye majd megmutatod, ha készem leszel vele. Nagyon kíváncsi vagyok. :)