2010. február 10., szerda

Horgolt szív



Tegnap készült ez a pöttöm szívecske, készítettem hozzá leírást is, bár most rajzos-szöveges formában adom elő:)


A munka menete a következő:

6 levegőszemből kört horgolok.

Erre 12 rövidpálcát készítek.

Aztán a rajz szerinti elrendezésben horgolok 1 rövidpálcát, 2 egyráhajtásos pálcát, 3 kétráhajtásos pálcát, 5 egyráhajtásos pálcát, 2 kétráhajtásos pálcát, 5 egyráhajtásos pálcát, 3 kétráhajtásos pálcát, 2 egyráhajtásos pálcát és 1 rövidpálcát.

A következő és egyben befejező sorban horgolok 1 rövidpálcát, 2 egyráhajtásos pálcát, 7 kétráhajtásos pálcát, 10 egyráhajtásos pálcát, 3 kétráhajtásos pálcát, 10 egyráhajtásos pálcát, 7 kétráhajtásos pálcát, 2 egyráhajtásos pálcát és 1 rövidpálcát.

Még lehet kis hurkot horgolni a tetejére levegőszemekből, hogy fel lehessen lógatni ide-oda, de ez készülhet vékony selyemszalagból is, vagy ahogy tetszik...

Remélem, a rajzon követhető, melyik pálcát honnan indítom.

A fonal "Gjestal" 8/4 Baby Bomull 100% pamutfonal. Kicsit vékonyabb, mint a Catania, de ugyanaz a minőség. 2,5-ös tűvel horgoltam. A kész szívecske 5 cm magas.

Jó horgolást mindenkinek!!!

18 megjegyzés:

Kalex © írta...

Nagyon szép lett a szívecskéd :o) Ügyes vag!!! Egy baj van, hogy én nem tudok olvasni ezekről a leírásokról! .... Brühhhüüüüü :o(((

Tündérlátta írta...

Anna ez csodaszép!!

Hencsi - bneheni írta...

Nekem is tetszik :)

Zsófi írta...

Köszi. :-)

Az ábrát te rajzoltad hozzá? És hogyan? (Milyen program, meg ilyesmik.) Vagy kézzel? (Ha igen, szuperek ezek a betűk.)

Annás írta...

Köszönöm!
Rózsaszín Pöttyök, én rajzoltam az ábrát, az ott az én kézírásom :) Még a sötét múltamból maradt meg, hogy nyomtatott nagybetűkkel írok... ugyanis kockafejű mérnök az eredeti végzettségem :)))

Natti írta...

Már kész a szív, igaz sárgából, mert az volt kéznél. Köszönöm, ez is olyan leírás mint a többi. Precíz, pontos, nyomon követhető.

Belinda írta...

Szép ívet írtál le a mérnöki diploma óta! Lám, egyszer minden jó lesz valamire! :)

Annás írta...

Hát igen, annyi hasznom lett a Műegyetemen eltöltött 5 évből, hogy gyorsan és olvashatóan írok nyomtatott nagybetűkkel... ;)

Jandó írta...

Igazán szép lett. Van benne valami különleges. Nagyon jó a leírás is, kép nélkül, rajzzal is. Mint mindig. :) Köszi.

Hencsilli írta...

Kedves Annás! Én csak itt kukucskálok nálatok és próbálgatom, amiket feltettetek ide-ha szabad. És sikerült a szívet meghorgolnom!::)) Nagyon jó a leírás, én még képi leírásról sosem készítettem semmit, de most sikerült! A horgolt sapit is elkészítettem tegnap, csak még a méreteken kell majd módosítanom,hogy felnőttre is jó legyen. Nagyon jó ez a horgo-blog. Én is szívesen csatlakoznék, de az a baj, hogy én csak azt tudnám megmutatni, hogy készítem el azt amit ti ide feltesztek. Sok sikert a munkádhoz!

Natti írta...

Hencsilla, Az teljesen szuper lenne ha azokat tennéd fel amit eltudtál készíteni.
Aztán a későbbiekben saját munkáidat töltenéd már...hidd el!

Jandó írta...

Hencsilli, Nattinak teljesen igaza van. Örülnénk, ha megmutatnád az elkészült munkáidat. Látod, már sokkal jobban haladsz, mint én, mert nekem még semmim sincs kész. És ezzel is segíthetnéd a többieket. Szóval ha van kedved csatlakozni, csak írj. De ahogy gondolod (ha maradsz kukucskálni, annak is örülök). :)

Névtelen írta...

Oh das ist ein schönes Herz,
danke für das Häkelschema.
Das valentin-napi-meglepetes Herz ist auch so klasse, aber leider verstehe ich kein ungarisch.
LG und weiterhin so tolle Häkelideen.
Kristina

Annás írta...

Szia Hencsilli! Nagyon örülök neki, hogy a leírásaink alapján meg tudod horgolni ezeket a holmikat! Hidd el, ez nekünk is sikerélmény. Egyébként pedig azért tesszük közzé a leírásokat is, hogy más is elkészíthesse, amit mi :) Egyetértek Nattival és Jandóval, nyugodtan tedd fel a saját készítésű horgolmányidat, biztosan nagyon jól sikerültek!

Liebe Kristina!
Danke für Deine netten Komment! Ich bin froh, dass Du die kleine Hakel-zeichnung verstehen hast :)
Liebe Grüsse
Anna

Hencsilli írta...

Köszi lányok! Rábeszéltetek ! :)

Ibcsy írta...

Köszönöm szépen a mintát. Már meg is horgoltam. Nagyon nagy sikerélmény ez nekem:-)

Pynky írta...

Hetek óta próbálkoztam a szivecskével, más leírás alapján. DesViki ajánlotta ezt a leírást, és sikerült meghorgolni :) Köszönöm!!

Strugamano írta...

Kezdő horgoló vagyok! Köszönöm a sikerélményt! :)