2010. január 29., péntek

Bemutatkozás - BCili

Sziasztok!

Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek és hogy ilyen remek csapat alakult és köszönöm a meghívást!
Beé Cecília vagyok, BCili és milim nickneveken elérhető. Egy apró kicsi lány életét terelgetem itthon, aki miatt felmerült bennem a horgolás vágya. Már őszre szerettem volna neki egy igazi kislányos horgolt sapkát, remélem segíségekkel tavaszra lesz is neki.

A család köt, hímez, varr és horgolt is, csak a horgolásról apai nagymamám korai távozása miatt sajnos lemaradtam. Maradt hát a másik mamám és az anyukám, akiktől ellestem először a varrást, hímzést majd a kötést. Varrni ugyan korán kezdtem, de az első darab után évekig nem készült semmi. A kötésben 10 évesen odáig jutottam, hogy az akkor 1 éves öcsémnek egy kis pulóvert megkötöttem. Ebben is lett szünet, mert kamaszként még néha kötöttem, s utána most ősszel vettem elő újra. Az alapokat tudom, sima, fordított, de mindig a lukak kötése érdekel és az volt ami nem ment. A horgolásban ez talán könnyebb lehet.

Mivel ősszel neki szerettem volna már állni, kérdeztem anyósomat -szintén horgolt régen, de sose láttam semmit tőle :) - esetleg a nem használt horgólótűt elkérhetem e? Kidobta! Lecsúsztam hát róla, de vett nekem horgolótű szettet, nem is olyan rég pár hete egy Lild-s akcióban. Elég apró tűk vannak benne, 0,5; 1; 1,5, de azért nekifogtam.

Tegnap elő is vettem a meghívó után a legnagyobb méretű tűt és egy fonalat amiből Lilinek sapi és kesztű készült az ősszel. Annás nagyikockájába kezdtem bele. Nagyon hasznos volt a Jandó próbálkozására irt megjegyzésetek, így elsőre sikerélményem lett. Nagyon köszönöm nektek! Két ablakban lestem a leírást, a mintával és a pálcákat. Nagy fejtörést okozott hogy csináljak 3 ráhajtásos pálcát, aztán 10 perc keresés után újra olvastam, és a félre olvasásom eredetije hogy 3 egy ráhajtásost kell készítenem :) Hiába nagyon este volt mikor nekikezdtem. Egy óra alatt jutottam ide, van hiba is benne, de annyira tetszik, hogy egy kell vennem normális méretű tűt.

8 megjegyzés:

Eta írta...

Ez kezdetnek nagyon szép. A lidlis fonalhoz legalább 2,5-3-as tűt vegyél!

Zsófi írta...

Ügyes vagy!

A hibák nem is látszanak, azt csak te tudod, hol vannak. ;-)

Úgy érzem, hamarosan babacipő és zokni is lesz a sapka és sál mellett. :-)

Macus írta...

Szerintem is jó lesz, de tényleg vastagabb tű kell hozzá.
Én szeretem ezt a mintát. Most készülök egy újabb ágytakarót horgolni négyzetekből, de egy tegnap befejezett kötött kendőt blokkoltam az előbb.
Ha lesz négyzetem, majd mutatom.

Jandó írta...

Cili, nagyon örülök neked is, itt köztünk. :) Ááá, kicsit irigyellek, hogy neked elsőre ilyen szép lett. Nagyon ügyes vagy. Csak így tovább!

BCili írta...

Dóri, ha te nem kezded el és a többiek nem mondják meg mit rontottál, akkor nekem se lenne ilyen. Simán én is a szembe öltöttem volna.

Tű, bizony nagyobb kell, a fonalra (Catania Color) eleve 2,5-3,5 van irva, szóval venni kell.

Nagyon várom, hogy nálatok mi készül, a varrás kicsit gyorsabban megy nekem :) de keresni fogok babacipő mintát, és azt lehet hogy kipróbálom.

Annás írta...

Szuper lett! A fonalért meg teljesen odavagyok! Ilyeneket lehet kapni a "Lidliben"?

BCili írta...

Annás, szeritem bármelyik kézimunka boltban meg tudod venni, mert elég népszerű fonal.
http://www.coatscrafts.hu/Products/handknitting/Schachenmayr/baby+yarns/Schachenmayr+Catania+Catania+Color.htm

Én meg a Te liládért vagyok oda. El is terveztem, hogy kaptam lila anyagot csereberébe és abból párna lesz, meglátom, hogy szürke, barna vagy lila fonallal mint nálad.

Eta írta...

HA tűt veszel, semmiképp NE SILVER márkájút, ócska, akad, nekem legjobban a Prym vált be vagy az Inox. Gabella márkáit nem ismerem, de most már elvagyok egy sorozat Prymmel.