2010. január 25., hétfő

Bemutatkozom

Amikor megláttam a felhívást, egyből tudtam, hogy ide csatlakoznom kell, mert itt egy jó lehetőség, hogy megtanuljak horgolni. Alapvetően a varrásba szerettem bele és abban kezdtem elmélyedni az elmúlt egy évben, de mindig is tetszettek a horgolt apróságok és varrásmunkák összeházasításából született szépségek. Persze ahhoz, hogy én is tudjam őket kombinálni, nem ártana megtanulni horgolni, így a kör máris bezárult. :)

Remélem el tudtok látni tippekkel, hogy egy kezdő horgoló mit kerüljön el, vagy épp mit tartson szem előtt az első néhány munkánál.

Horgolótűm van, de még fonalat vennem kell, tehát az első kérdésem talán az lehetne, hogy mi a különbség a kötő és a horgolófonalak között, illetve mit kezdjünk a bontott fonalakkal, érdemes-e egyáltalán felhasználni őket.

Előre is köszönök minden segítséget! :)

Piroseper

4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szerény véleményem szerint érdemes a bontott fonalakat is felhasználni, például remek takaró lehet belőlük :)
Az, hogy elsőre milyen fonalat vegyél, nagyban függ attól, hogy milyen horgolótűd van. Személy szerint teljsen kezdőnek a vastagabb horgolótűt javasolnám vastagabb fonallal, szerintem ezzel könnyebb az alapokat elsajátítani, utána már bármiből menni fog a horgolás. Nézd meg a horgolótűd számát, hogy hanyas, a fonalak papírján pedig jelezni szokták, hogy milyen számú tű javasolt hozzá.
Remélem tudtam segíteni valamicskét :)

Gabella írta...

Bármilyen kötőfonalból lehet horgolni, de horgolófonalból (ami vékony) nem nagyon lehet kötni. Bár vannak olyan "elvetemültek" akik pl. horgolófonalból pl. csipke terítőt KÖTNEK, de ez nem általános! És a bontott fonalat is fel lehet használni, ha nem nagyon elhasználódott, akkor bárminek jó, ha kicsit már viseltes, tényleg tök jó takaró, szőnyeg vagy falvédő lehet belőle!

Piroseper írta...

Hú de jó, köszönöm mindkettőtöknek! :)

Belinda írta...

A kötőfonalból puhább, a horgolófonalból sprődebb, csipkeszerű lesz a horgolás. A blogomon van három babacipő a bébiprojekt címkéknél, a világoszöld kötőfonal, a kék horgolófonal, a sötétzöld meg hímzőfonal, mindhárom pamut. Talán érzékelhető a fotókon a különbség. Nézd meg, ha van kedved.

Üdv

Belinda