2010. január 24., vasárnap

Új csoportosítás

Úgy tűnik beigazolódott a bizonytalanságom a kezdő-haladó-profi besorolásban. Boccs, de pl. errre is értettem, hogy a blog folyamatosan alakul. Arra gondoltam, legyen helyette 5 kategória, mint az iskolában, csak szövegesen (mint újabban alsóban). Remélem így mindenkinek könnyebb lesz besorolnia saját magát is.

Valami ilyesmire gondoltam:
1 - hogyan is kezdjek hozzá
2- gyakorlom az alapokat
3- rutinom van, és egyszerűbb mintákat is el tudok készíteni
4- nagyon jól megy, tudok ruhadarabokat, használható dolgokat készíteni
5- szinte mindent tudok, még tévézés közben is csodaszép dolgok születnek

Várom a véleményeteket.
Örömmel látom, hogy egyre többen leszünk, és kezd életre kelni igazán az oldal :). Csak így tovább!

19 megjegyzés:

Belinda írta...

Szerintem jó ötlet, csináljuk!

elina írta...

Ez tokeletes...mert nem voltam biztos benne hogy melyik csoportba tartozok:-D Most mar tudom:-DDD

Zsófi írta...

Hát ezek szerint én az 5-ben vagyok, tekintve, hogy a TV (számítógép) előtt készül minden, és csodaszépek, csak használati tárgyakat horgolok már. ;-)

De korántsem tudok mindent.

Ha sikerül készíttetnem néhány képet a legnagyobb eddigi művemről, megcsinálom végre a bemutatkozásom is.

Puszedli írta...

Jó ötlet! Azt hiszem ez lesz a legjobb megoldás!

Babi néni írta...

Hát, én a használható dolgokhoz sorolnám magam, de pont ruhadarabot nem nagyon szoktam. :o)

A legutóbb készítettem egy sapkát és sálat hozzá, de ronda is lett és amikor elkészült, eszembe jutott, hogy azért nincs kötött pulcsim se, mert utálom megfogni a fonalból készült holmikat vizesen. Szinte fizikai fájdalom, ahogy csikorognak... Vicces, igaz?

Inkább kisállatot, filéhorgolást és újabban recehorgolást szoktam készíteni, amiben akár tanácsot is merek adni. :o)

Kriszta írta...

Tetszik az ötlet, viszont így saját besorolásom szerint is az 5. csoportba tartozom, de profinak véletlenül sem mondanám magam.

Annás írta...

Az 5 kategória szerintem is jó ötlet. A 3. szintre beoszthattok, bár nincs gyakorlatom, de addig kínlódok a horgolással, amíg nem lesz elfogadható az eredmény :)

Gabella írta...

Én a 4-esbe sorolnám magam, de a "nagyon" szó helyett inkább az "viszonylag" szót használnám! :) Az 5-ösbe csak azért nem, mert a horgolásra figyelnem kell. Kötni tudok tévé előtt! :)

Piroseper írta...

Én az 1. kategória vagyok. Nagymamámtól örököltem egy horgolótűt, azzal fogok kezdeni, de jelenleg azt sem tudom, hogy kell megfogni... Szeretném az alapokat megtanulni, amivel apró virágokat és köröket el tudok készíteni, hogy felhasználhassam más munkáimnál, de persze onnan már nincs megállás... Végülis minden hobbi így működik nem?

Lente Julcsi írta...

Én a 3.-ba kerülök.Két egyforma dolgot nem tudok csinálni,ezért horgolok sálat,bugyrot,meg ilyesmit :o)

Babi néni írta...

A tévé előtt horgolni én is tudok. Meg főleg szentségelve visszabontani több sort, amikor rájövök, hogy amikor Colombo először fordult vissza az ajtóból, akkor elfelejtettem a láncszemívet a két pálca közül... :oD

A horgolásra tényleg figyelni kell. De mi sokat autózunk (vidéki rokonok, kirándulás, nyaralás) és az autóban nincs jobb hobbi, amihez ennyire kevés dolgot kell vinni: Horgolótű, -fonál, horgolás és esetleg a minta. Többnyire lefénymásolom az ominózus oldalt, akkor nem az újság gyűrődik. De ha például recehorgolással készítünk ismétlődő mintát, akkor az első után elég a horgolás, mert azon látszik, hogy mi következik. :o)

Zsófi írta...

Altair. :-D

Szerintem is jobban oda kell figyelni a horgolásra: ha mintát csinálsz, akkor számolni kell, nincs mese.

bolyet írta...

Én is összegyúrnám magam a 3-4-5 ből!Van rutinom, van ami jól megy, tudok használható dolgokat készíteni amik idönként talán szépre sikerednek!De van még mit tanulni!

Belinda írta...

Bocsi, elfelejtettem, hogy akkor esetemben a 4-est javasolnám. :)

Natti írta...

Akkor én is próbálom besorolni magam, talán a 3/4...de szerintem inkább a 4 felé tendálok...mondjuk horgolni és kötni is tudok a tv előtt, de a bonyolultabb minták nem mindig mennek.
Sokszor azért nem sikerül a minta mert olvasni nem tudok rajzból viszont ha valaki mutatja utána csinálom.
Akkor 4?!

Eta írta...

Megpróbálom "belőni" a szintet. Minta után általában bénázom, de fejből mindent megoldok, amit akarok. Szóval szerintem 4-es kategória.

Macus írta...

Én a 3-asba sorolom magam. Már rajzról is sikerült mintát leolvasni, szövegből is felfogom. Horgoltam már kistasit a kislánynak, sapkát, mosogatót, babatakarót, ágytakarót négyzetekből.
Amiről nincs kép nálam, csinálok, aztán bemutatkozom "rendesen" egy bejegyzésben.

Zsupszi írta...

mondjuk 4 (?)

N.Zsuzsi írta...

én 3-as