2010. január 26., kedd

Zsenilia mai termése :)

Sziasztok!
Ma nekifogtam csak úgy magamtól horgolgatni. Nem minta alapján csináltam. Egyet ráhajtottam a tűre, beleböktem a szembe, ráhajtottam és lehorgoltam az első 2 szemet, ráhajtottam és lehorgoltam a maradék kettőt. :D Ezt hogy hívják?
Úgy tűnik, hogy egyszer összement, de az attól van szerintem, hogy a vége felé jöttem rá, hogy hogyan tudom egyenletesen feszesre tartani a fonalat.
Barbie szoknya lesz belőle, annak jó lesz. :D

8 megjegyzés:

Babi néni írta...

Hát, ha ezt a műveletet úgy is le lehet írni, hogy kettőt ráhajtottam, beleböktem a következő szembe, felhúztam egy hurkot, aztán lehorgoltam az első két szemet, és végül a maradék kettőt is, akkor kétráhajtásos pálca. :o)

Ha tényleg ráhajtottál közben és azon valahogy áthúztad, akkor Zseníliapálcának. ;o)

Belinda írta...

Tulajdonképpen egészen egyenletes, és szemmelláthatóan pálcák, de teljesen egyediek. Majd kipróbálom (nem viccelek, tényleg:). Az utolsó vagy az első szembe nem öltöttél bele, ettől van a szoknya jelleg:).

Viktória írta...

Szerintem egyráhajtásos pálcát csináltál, és ha jól látom, minden sornál a hátsó szembe hurkoltál bele :)

Zsófi írta...

Szerintem nem kétráhajtásos, hanem egy, mert azt számoljuk, amit beszúrás előtt hajt rá az ember és az egyráhajtásost horgoljuk le két lépésben... (Míg a kétráhajtásost háromban; a félpálcát egyben: azaz mind a hármat egyszerre áthúzzuk.)

Az a "különlegessége", hogy csak a szem első felébe szúrsz be, ilyenkor a másik feléből kis vonalak keletkeznek, ez látható nálad is, minden második sorban. Többnyire erre a minták felhívják külön a figyelmet, a szabályos horgoláskor az egész szemet átbökjük.

Gyakorlással egyenletesek lesznek majd a soraid, meglátod. :-)

Lente Julcsi írta...

Sasszemek vagytok!! :o)

Zsupszi írta...

Megpróbáltam én is ilyen pálcát horgolni, de nem volt teljesen világos, hogy a ráhajtás "rendes" ráhajtás-e vagy csak a lehorgoló ráhajtás.
Szerintem nem egyráhajtásos, és nem is kétráhajtásos. Vagyis zseniliapálca :-)

És azt én sem tudtam, hogy szabályosan úgy kell horgolni, hogy az egész szemet átbökjük... Mondjuk néha éppen azért bököm át csak az egyik szálat, mert jobban tetszik, ha ott van egy csík.

Jandó írta...

Ezzel a szem átbökéssel nekem is gondom volt. Azt hittem, tényleg csak az egyik szálat kell átbökni, mert az egészet még sosem sikerült, mikor próbáltam. :)

Babi néni írta...

Most így igazat adok Vikinek és Rózsaszín Pöttyöknek. :o) Csak nem volt annyi eszem, hogy a képet is nézzem, a leírást próbáltam "analizálni". :o) Egyébként a képpel együtt végül is érthető. Bocsiii!

Az első sornál még a láncszem két szála alá elég dugni a horgolótűt (ezért nem érdemes annyira megszorítani), utána pálcák felett a szem alá (két szál legyen a tű fölött, nem kell keresgetni a harmadikat), oda könnyen be kell mennie a horgolótűnek.

Láncszemeknél - hacsak a leírás másképpen nem jelöli - egyszerűen a teljes szem alatt a lyukban kell áthúzni a szálat.