2010. január 25., hétfő

Bemutatkozás - Jandó

Sziasztok!

Magamról annyit, hogy Dórinak hívnak, és a 17 hónapos kislányommal, Jankával vagyok itthon. Leginkább varrni szeretek és tudok (bár még itt is van mit tanulnom :) ), a horgolás csak mostanában kezdett érdekelni.

Az egész úgy kezdődött, hogy sok blogon és a Meskán is láttam szebbnél-szebb horgolt dolgokat. A legtöbben elég egyszerűnek, könnyen megtanulhatónak tartják a horgolást. Nem is kell hozzá túl sok és bonyolult eszköz. Ezeken felbátorodva gondoltam, hogy belevágok a horgolás tanulásba én is. :) De idő közben (ami kb. 3 hét) rájöttem, hogy azért nem is olyan egyszerű minden, mint azt gondoltam. Legalábbis nekem. Így hát rengeteg kérdésem lesz, és nagyon bízom a segítségetekben. Itthon nincs nagyon senki aki tud horgolni. Anyukámnak kicsit megy, de ő se áll sokkal jobban tőlem. Szóval a teljesen kezdők táborát erősítem, és remélem majd azért idővel nekem is menni fog.

Eddig 2 db 15 cm-es csíkot sikerült horgolnom, amiből az elsőre olyan jó csomót szerkesztenem, hogy nem lehetett folytatni, a másodiknál meg legalább 5-ször lebontottam sorokat, hogy rendbe hozzam a hibákat. Egy gombolyag fonalam van, és egy 4-es horgolótűm, de gyakorolni ez bőven elég. Egyelőre nem túl fényes a helyzet, de azért megmutatom. Talán nem nevettek ki érte. ;)


9 megjegyzés:

Lente Julcsi írta...

Csak bátran tovább :o)

Piroseper írta...

Hajrá hajrá!!! :)

Babi néni írta...

Mi is így kezdtük. ;o)

Kriszta írta...

Dehogy nevetünk ki, szerintem mindenki így kezdte ! A lényeg, hogy ne add fel, csak így tovább! :)

Zsófi írta...

Szerintem, ha pici brossokkal, terítőkkel próbálkoznál, az hamarabb okozna sikerélményt. Körben sokkal egyszerűbb horgolni, mint egyenesen, ahol vigyázni kell arra is, hogy ne dőlöngéljenek a sorok.

Nálunk a családban a horgolás (és a beregi-hímzés) öröklődik, és mindenki ilyen pici, egyszerű terítőkkel kezdte. :-)

Belinda írta...

Tekintsük önálló mintának, amit senki sem tud utánad csinálni! :)

Jandó írta...

Köszi nektek! :) Majd igyekszem.

Rózsaszín pöttyök, írnál a körben horgolásról külön? Nagyon örülnék neki. Mert igazából gőzöm sincs, hogy kezdjek hozzá. Persze a többiektől is szivesen veszem az ötleteket.

seta24 írta...

Úgy, ahogy az oroszlánnál leírtam, összekapcsolod a láncszemeket, és a lyukba öltöd az első 6 szemet, vagy nem kapcsolod össze, hanem a 3 lácszem közöl a legelsőbe öltesz vissza 6 szemet, és aztán egymásra horgolsz körbe-körbe. .o)

Zsófi írta...

OK
Keresek hozzá leírást is, talán azzal lehetne a legtöbbet tanulni.

Egyébként Eta jól mondja, ezek a picike állatkák pont jók ennek a jó alapos begyakorolására. :-)

Itt linkeltem egy gömbkészítés-videót, angolul van, de hang nélkül is értelmezhető, és az angol szöveget sem bonyolult értelmezni:
http://rozsaszin-pottyok.blogspot.com/2009/12/adventi-naptar-4.html