2010. január 27., szerda

Bemutatkozás

Háromgyerekes anyuka vagyok. A nagyobbik fiam végzős gimnazista, a kisebb 7. osztályos és a mi kis kései ajándékunk egy kislány, aki márciusban lesz 3 éves. Vele itthon vagyok még.

Én is abba a korosztályba tartozom, melynek tagjai az általános iskolában tanultak kötni, horgolni, varrni a "gyakorlati foglalkozás" tantárgy keretein belül. Az ott tanultak közül leginkább a kötés az, amit művelek. Amióta a legkisebbel, Vikivel itthon vagyok, újra felfedeztem a kötést. De a horgolást is felelevenítettem. Az a néhány darab, ami tavaly készült, az oldalamon fenn van. Készítettem egy sárga babatakarót, egy négyzetekből horgolt színes ágytakarót, és Csipcsilla közös takaró-projektjéhez is készítettem néhány blokkot.
A kislányomnak horgoltam már sapkát, sálat is.
Mivel van némi felhalmozott fonalam itthon - egy részük tizenéves maradék - , azokat is szeretném felhasználni pl. fonaltárolók készítéséhez. ("Fonalfaló")
Azt hiszem, én inkább tanulni fogok a "blogtársak" jó részétől. De azt szívesen. Már megcsodáltam több itt bemutatott darabot, pl. Rózsaszín Pöttyök terítőjét, Altair függönyét. Talán egyszer én is tudok majd ilyen szépségeket készíteni.
Csak az időtényező okoz némi problémát. Kötni is szeretek, gobelint is varrogatok, ráadásul olvasni is imádok. A konyhában is sokat időzök, szeretek sütni-főzni (mondjuk igény is van rá...) Ráadásul szeptembertől újra tanítok majd.

1 megjegyzés:

Zsófi írta...

Macus, ne szerénykedj: nagyon szépen horgolsz! :-)