2010. február 1., hétfő

Bemutatkozás-Kökörcsin

Sziasztok!

Kökörcsin név alatt írom blogomat. Két kislányommal vagyok itthon gyesen. Nagyon szeretek főzni, eredetileg a blog is erről szólt. Később előtérbe került egy rég elfeledett hobbi: a varrás.
Nem írhatom, hogy mindig is szerettem volna megtanulni horgolni. Valójában sosem érdekelt. Aztán egyszer anyukám nekem ajándékozott egy terítőt, amelyet még nagymamám készített recehorgolással. Na, akkor kezdődött.
Ebből a könyvből igyekszem elsajátítani az alapokat:


Mutatok néhány képet, hogy eddig mik készültek:




Legutóbb egy sálnak kezdtem neki, de már az első sor után elakadtam. A könyvem ugyanis külön részben ír a "munka megfordításáról" és mindenféle levegőszemekről, amit nem sikerült értelmeznem(:.

Gabi

4 megjegyzés:

Lente Julcsi írta...

Szépek!

Babi néni írta...

Tedd be szkennelve az oldalt és együtt kisilabizáljuk... :oD

Gabella írta...

Ha mondjuk 1 ráhajtásos pálcából horgolsz, akkor a sor végén, mikor az utolsó láncszembe is horgoltál már pálcát, akkor ott hirtelen horgolsz három láncszemet, majd megfordítod a munkát. Ez a 3 láncszem kb. olyan magas, mint az egyráhajtásos pálca, így a második sor első pálcáját helyettesíti. A következő pálcát tehát nem az első, hanem a második pálca tetejébe öltöd.

Rövidpálcánál csak két láncszem kell, de ezt kitaktikázhatod, mert nekem néha egy is elég, 1 ráhajtásosnál pedig kettő.

Ja, még az is fontos, hogy ha a harmadik soron érsz a végére, akkor a helyettesítésként ott lévő legfelső láncszembe is horgolj egy pálcát, nehogy a végére elfogyjanak a szemek!

kökörcsin írta...

Köszönöm Gabella, a megjegyzésedet kellett volna elolvasnom mielőtt írok egy új bejegyzést. Így már világos:)