2010. április 30., péntek

Ajándékötletek

Kedves Horgolótársak! Örömmel jelentem, hogy megszületett kedves Barátnőm kislánya Dóra! Már vannak elképzeléseim az ajándékhorgolás terén, de szívesen fogadnék pár ötletet, esetleg mintaleírást... Kb. 2 hónap múlva lesz aktuális a babalátogatás... Köszi Mindenkinek, szép napot!

5 megjegyzés:

Zsófi írta...

Gratulálok!

Keress rá a pelenkatorta kifejezésre!
Van olyan változata, amihez horgolt babaholmit is ajánlanak, de kb. 7-8 hónapos munka. :-)

fxtina írta...

Jaj, köszönöm, ez nagyon jópofa és hasznos ötlet! Egyik barátnőm mondta, hogy gyerekcipőre és pelenkára költenek a legtöbbet :) A pelenkatorta szerintem meglesz, aztán majd kerül rá díszítésnek pár horgolt babaholmi is :)

Zsófi írta...

Én a legtöbb mintát két helyről szoktam letölteni:
az egyik a ravelry ( https://www.ravelry.com/account/login ), ahová ingyenes a regisztráció, a minták egy része szintén. Minden mintának több változatát is meg lehet nézni (és minden alkotó mintáit is), sokszor vannak hasznos tanácsok is.

A másik a http://www.garnstudio.com/lang/en/kategori_oversikt.php, elég sok nyelven készül. Külön baba lapja is van. Itt ingyenesen letölthetőek a minták - alapvetően fonalat árulnak.
Nagyon sok alapminta van fent (kötős is és horgolós is), a trükkösek persze nem - de az alapokat ismerve már elég sok mindent meg lehet oldani. ;-)
Itt (is) meg szoktam nézni, milyen fonalat ajánl (az árlistán), és ahhoz igazítom (vagy átvariálom) azt, amit megcsinálok. Alapvetően az X m/50g(100g) a meghatározó, az anyagminőség ebből a szempontból nem annyira: a gyapjút elég jól helyettesíti az akril (és egész biztos, hogy nem allergén), a pamut felcserélhető a mikroszálas anyagokkal - sajnos a Drops minőség itthon nem elérhető (és persze drága is).

Na, jó hosszú voltam megint...

Skippo írta...

Gartulálok a barátnődnek Dórácskához! Tapasztalatból mondhatom, hogy a pelustorta igen hasznos ajándék lehet a kezdeti hónapokban meg pláne. Volt, hogy hetente mentünk nagycsomag pelusért, mert érzékenyebb volt a gyomrocskája... :D Bizony jól jött volna egy ilyen torta, hamar megdézsmáltuk volna! :) Itt egy magyar tutorial linkje: http://szilviscrap.blogspot.com/2008/10/pelus-torta-buborkokkal.html Egy észrevétel hozzá, hogy inkább ne befőttesgumival, hanem valami sterilebb papírszallaggal, fonallal kötözd körbe a pelusokat. Nagyon-nagyon fontos a sterilitás megőrzése! (Hogy ne csak dísz, hanem tényleg hasznos ajándék lehessen.
Én itt találtam sok nem magyar nyelvű (főképp angol)baba horgolós könyveket: http://picasaweb.google.hu/braveheartgt1
Meg itt:
http://picasaweb.google.hu/usangi76
Itt sok varrós ötlet is, meg csudakalapok babáknak. :)
Babacipő is hasznos lehet. Segítségül hozzá babacipő videók: http://www.youtube.com/results?search_query=crochet+baby+slippers&aq=0
Kis sapka horgolós videók: http://www.youtube.com/results?search_query=crochet+baby+hat&aq=f
De akár kis takaró, valami játék, kislabda, kiskocka, stb. :)
Bocsi a terjengősségért. Remélem segítettem! :)

Zsófi írta...

A kedvencem ez: http://picasaweb.google.hu/orguoyuncakcinine/NappyCake#5411375856069863890

:-)