2010. április 28., szerda

Tavasz tündéri - próbálkozás

Kislányomnak szerettem volna még egy tavaszi sapit. Gondoltam itt az alkalom, hogy Bolyet-Timi gyönyörű tavasz tündéri sapijának leírása alapján megpróbáljak valami hasonlót készíteni. Nagyon tetszett az a sapka, hát izgultam rendesen, hogy sikerül-e.
Már az elején megakadtam. De Timi volt olyan kedves, hogy leírta mégegyszer a problémás részeket, és sokat segített benne. itt is nagyon köszönöm. Érdekes ez a keresztezett kétráhajtásos pálca, a végére nagyon megbarátkoztam vele, és különleges mintát ad.

Pamutfonalból készült, 4-es tűvel, és a fonal gyönyörű színű. Engem már gombolyagként is elvarázsolt. :) Sapka formában is jó lett, ezért úgy döntöttem, nem is készítek rá semmilyen díszítést.

10 megjegyzés:

BCili írta...

Nagyon szép lett! Ügyes vagy! Timinek ez egy gyönyörű mintája és mi is nagyon szeretjük hordani a sajátunkat. Csak egy kósza kérdés és lehet hogy csak nekem látszik úgy, és persze nem von le semmit a szépségéből, de plusz egy sor nem lett volna még jobb rá? vagy akkor nagyon hosszú lett volna?

Zsófi írta...

Nagyon jól áll a lányodnak! :-)

Jandó írta...

Köszönöm. :)
Gondolkoztam a plusz egy soron, de úgy meg túl hosszú lett volna, így inkább 4 rövidpálca sor lett azalján. Janka mindig huzgálja, meg ő teszi föl, ami nem kis kihívás a sapiknak, és eléggé nyúlnak. Bár így az elején még tényleg kicsit rövidnek néz ki. :)

BCili írta...

hát ilyenkor érzem át a sapkakészítők nehéz munkáját! még a saját gyerekre is nehéz, nem hogy látatlanba. Egyébként tényleg fog nyúlni, meg kicsit össze is menni ha kimosod! De majd meglátod, végül is, már olyan jól megy neked a sapi készítést :) Jankának meg nagyon jól áll ez a szín!

picinyszepsegekotthona írta...

Nekem nagyon tetszik ez a sapi, és a kis gazdája még jobban!! :D

micuska írta...

Ez olyan fonal, mint az enyém, csak zöldben? (Anchor Magicline)

Mesi írta...

:) Nagyon szép.

Karina írta...

Tündéri!!:)

bolyet írta...

Csodálatos lett!!!Nagyon ügyes vagy, gyönyörűen elkészítetted!Hát igen..én bizti tennék rá virágo/ka/t kis gombokkal, na de én már csak ilyen vagyok!Szeretek aggatni!:-)))

Jandó írta...

Köszönöm nektek is.
Cili, köszi a tanácsokat, hasznosak.

Micuska, igen, ez is az a fajta fonal.

Bilyet, köszi. Jó volt a leírás, ami alapján készült, és a sok segítség is. :)))