2010. április 14., szerda

hűtlen kérdés:)

Szánom-bánom, de itt olyan ügyes kreatív lányok-asszonyok vannak: tudtok-e olyan oldalról, ahol képekkel illusztrálják a különféle kötős jelzések kivitelezését? Szerettem volna kicsit kötögetni ma este, de úgy elakadtam, hogy csak na... Mindenhol csak leírást találok, de képes segítség - amihez kapcsolják a szokásos jelzést - jobb lenne.

KicsiKató

7 megjegyzés:

micuska írta...

Olyan képre gondolsz, amin a munkát menet közben fényképezeik vagy leírás + fotó + jel? Az utóbbihoz pl. ilyet találtam:
http://marikaje.uw.hu/csipkemintak01.html

nöné írta...

Itt videóket találsz:
http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary

Itt egy jó kis szótárat:
http://krokuszdolgai.blogspot.com/2009/11/kotes-angol-magyar-knitting-english.html

Krókusz-Annamari blogjában érdemes még a jobb oldalon csemegézni, más dolgok is vannak ott.

Zsófi írta...

Amúgy mi akasztott meg?

Zsófi írta...

Ha csipkét kötsz, akkor a blogos híreim leges-legvégén találsz egy blogot az észt csipkékről - ebben van egy csomó filmes segítség.

KicsiKató írta...

Köszi lányok, amint időm engedi, megnézem őket.

Rp (jajj, remélem nem bántalak meg, ha így szólítalak:)), valami olyasmi volt, hogy 3 szemet egyszerre lekötni (ez még ment:)) és utána egy derékszögű háromszög, valami ráhajt, leemel, simán leköt, áthúz a szemen... Szóval valami ilyesmi. Hétvégén utánanézek (előbb sajnos nem lesz rá időm:(((

Zsófi írta...

Ha gondolod küld el a leírást, linket (ha bejegyzést írsz az egészről, az sem rossz - követem a blogodat is), rozsaszin.pottyok@gmail.com.

Így látatlanban azt mondanám, hogy jobbra/balra dőlő simán összekötött 2 szemről lesz szó, azt olykor elég bonyolultan fogalmazzák meg. :-) (És persze, ha máshogy kötöd a szemeket, mint ahogy a szerző gondolja, már nem működik a leírás...)

Patty C. írta...

Gorgeous Work