2010. április 27., kedd

mennyi fonal kell?

Szerintetek kb. mennyi fonal kell két takaróhoz, nagyimintás négyzetekből állna, tolnai gyapjúból, kb. akkorkák, amikkel tévé előtt lehet takarózni (saccperkábé 1.5x1.5 méteres)?

KicsiKató

8 megjegyzés:

Zsófi írta...

Csinálj próbahorgolást. A fonal vastagságától is függ.
Kb. egy kilóra tippelek. De itthon kétágú (nem tolnai) ausztrál sport-gyapjú van...

KicsiKató írta...

Én másfél kilónak gondoltam a két takarót... szetinted az elég lenne?

Próbát nem tudok csinálni, Rikkeréktől renelném és egyben az egészet, hogy ne kelljen átutalással, utánvéttel, postaköltséggel kétszer számolni...

nöné írta...

Én is kb. 1 kg-ra saccolnám. Készítettem már Baboomnak tolnai egyágú, nem a merino minőségűből, annak a mérete 110x110 cm-es lett, de sajna most nem tudom utólérni, hogy lemérje. Legkésőbb holnap estig meg tudom mondani, ha addig nem késő.
Itt meg tudod nézni, milyen lett:

http://tubele.blogspot.com/2009/09/horgolas-egyre-tobbszor-es.html

KicsiKató írta...

Nöné, efölött már sóhajtoztam nagyokat régebben, hogy deszéééép:))

A két takaróra gondoljátok az egy kilót? Jah és kétágúra gondoltam, de mindenképp kérek majd fonalmintákat, kép alapján olyan nehéz összepasszintani a színeket... :S

KicsiKató írta...

Jah és bőven ráérsz, ezt kb. nyár közepi projektnek gondoltam, fonalat is kábé 2-3 hét múlva rendelnék, miután láttam a mintákat!

nöné írta...

Oké, és köszönöm:o) Nem, én 1 kg/1 takaróra gondoltam. Kétágúból, hááát, abból valószínű, hogy több kell. Te Kató, elég azt egyágúból is, az is jó meleg ám. De ha a merinoi pihe-puhaságból gondolok, persze, majd meglátod a fonalmintákat, abból sztem jó a kétágú. Az isteni lesz, ha elkészül!!

BCili írta...

sok, tolnaival ugyan még sose dolgoztam, de sima pamut fonalból (Catania) nem egészen 500 grammból jön ki 82x82. De gondolom az is számít mennyire horgolsz lazán vagy szorosan.
Jó munkát és kitartást kívánok hozzá!

Zsófi írta...

Igen, én is egyre gondoltam az egyet.

Én jó bőven szoktam fonalat venni, mert úgyis elfogy... Főleg, ha olcsón hozzá tudok jutni.