2010. április 27., kedd

Hű, még be sem mutatkoztam

Szarvasmiciként kezdtem, de mára már csak Mici vagyok mindenkinek. Én nem horgoltam eddig, vagy legalább is nem annyira szenvedélyesen, mint az utóbbi hetekben. De egy sikeresen elkészített babacipővel a lavina elindult, és most már minden szabad percemben horgolgatok. Na ebből persze nem sok van, mert a "miciségek" gyártásával nem nehéz felszámolni a perceket, órákat.
Az első horgolt darabom egy mackó, akit nem egy konkrét minta, vagy elgondolás alapján készítettem, hanem csak úgy járattam a tűt, és a végén rám nézett egy jegesmedve. Ezzel a technikával készült nem túl régen egy csibe is. Sajnos azonban ez így megismételhetetlen. Ezért az utóbbi időben próbálkozom a minta utáni horgolással is. :) Igaz, tavaly nyáron, amikor egy bolerót készítettem magamnak, kiderült, hogy tulajdonképpen minta után is tudok horgolni, ha megmutatják, hogy a kiterített tacepaón miacsudák azok a kis hieroglifák. Na ilyen bigyóról már nagyon tudok dolgozni! De a szöveges leírással még akadnak problémáim, mert sok kulcsszó még ismeretlen a számomra. Talán majd itt belejövök. :)

10 megjegyzés:

Zsizsa írta...

Ez a csirke eszement jó! :D

Nils Holgersonné írta...

szia! regota csodaloja vagyok a micisegeknek :)
a jegesmacit milyen fonalbol horgoltad? valami szorosbol? nem volt nehez?

Mágika írta...

Imádom a miciségeidet!!!
Ez a jegesmaci is kedvenc!

Eta írta...

Én a nem horgolt cuccaidba is teljesen bele vagyok szerelmesedve, de ezek is méltóak a miciségek névre. :o))

Ledorka írta...

"Csak úgy járattad a tűt" és jegesmedve lett... ez a csúcs. :))

Skippo írta...

Neked már minek bemutatkozni? Van aki még nem látott "miciséget"? :) Neked tényleg mindegy, hogy milyen tű van a kezedben! :) A csirke nagyon jól néz ki! A blogodban látva nem tűnt fel, hogy horgolt.

KicsiKató írta...

Isten hozott, Micikém:)))

micuska írta...

Ez az a boleró? Gyönyörű!

Aledi írta...

Ezt a macit nem is ismertem, pedig nagyos édes.

Strugamano írta...

Kilométerekről felismerhetőek a miciségek bármiből legyenek is !